Daca iti plac ciupercile si iti place si vinul alb, o conditie sine qua non pentru iubitorii de viata, o sa te lingi pe degete dupa ce le combini in reteta de mai jos.
Ingredientele fericirii sunt simple:
o caserola de ciuperci pleurotus de jumatate de kilogram, de la MegaImage
4 cepe verzi, taiate rondele
3-4 catei de usturoi, taiati marunt
o lingura cu ulei de masline
2 lingurite de unt
100ml (jumatate din cutia din poza) smantana de gatit
un pahar de Pinot Grigio
o legatura de patrunjel
sare si piper dupa gust
Cateva minute se calesc ciupercile in uleiul incins si untul topit, apoi verdeata, apoi smantana si patrunjelul, apoi vinul. In total maxim 15 minute:
A nu se arunca restul de vin din dotare. Eu l-am folosit pe post de bautura racoritoare si nu am regretat, nici pe moment, nici a doua zi dimineata 🙂